Daca achizitionarea in sine a unui apartament ti se pare grea prin faptul ca trebuie sa vizionezi cat mai multe apartamente si sa te documentezi foarte bine legat de zona in care umeaza sa te muti, ceea ce urmeaza dupa ce l-ai cumparat poate fi si mai dificil.


De la schimbarea actelor si pana la decorarea casei, exista o lista cu activitati care te pot coplesi prin complexitatea lor. Chiar daca ai semnat contractul, este prea devreme sa deschizi sticla de sampanie.

Mai sunt inca lucruri de facut pana sa marchezi cum se cuvine inceputul acestui nou capitol din viata ta si sa locuiesti efectiv in noul tau apartament.

Mai jos iti vom expune o lista cu principalele lucruri pe care trebuie sa le faci dupa ce achizitionezi apartamentul mult visat.

Incheierea/schimbarea titularului contractelor de utilitati

Punerea la punct a contractelor cu utilitatile trebuie sa fie o prioritate pentru tine. Fireste, primele companii la care vei merge sunt furnizorii de energie, apa si gaz. Afla care sunt cele mai apropiate de locatia ta si cat de avantajoase sunt serviciile pe care le ofera.

Trebuie sa stii ca situatia este ceva mai complicata, atunci cand achizitionezi locuinta de la alt proprietar. Vei fi nevoit sa te prezinti impreuna cu acesta pentru a trece contractul de furnizare pe numele tau. In caz contrar, risti sa comiti o contraventie.

Dupa ce ai luat rezolvat utilitatile de baza, ia masuri pentru a avea acces la internet, telefonie, cablu TV sau alte servicii importante.

Incheierea asigurarii obligatorii

Alege o asigurare pentru locuinta impotriva dezastrelor naturale si a altor incidente neplacute. Nu stii niciodata ce probleme sau situatii neprevazute poti sa intampini, asa ca opteaza pentru o asigurare potrivita si ai grija de casa ta.

In cazul in care consideri ca este nevoie de protectie si pentru riscuri suplimentare, extinde polita cu extra acoperiri.

Curatarea intregii case

Daca apartamentul pe care l-ai achizitionat este nou construit, atunci este nevoie de o curatare temeinica. Totul trebuie sa fie lipsit de praf, urme de vopsea, complet lustruit si stralucitor inainte de a-ti despacheta lucrurile.

In situatia in care vorbim de un apartament vechi, ar fi indicat sa aplici un strat proaspat de vopsea pe pereti. In special, trebuie sa acorzi o atentie deosebita bucatariei si in bailor, pentru a curata obiectele sanitare, gresia si faianta, oglinzile sau geamurile.

Mobilarea apartamentului

Poate ca nu iti permiti toata mobila de la bun inceput, asa ca ia in calcul cateva piese importante pentru un minim de confort. Ai nevoie sa dormi, sa mananci, sa stai jos si sa depozitezi lucruri.

In mobiliarea apartamentului, prioritatea ta ar trebui sa fie patul, urmat de mobilierul pentru bucatarie, o masa, cateva scaune, canapea si dulapuri. Ai sansa de a-ti decora apartamentul asa cum ai visat si de a alege mobilierul perfect, functional si decorativ.

Incearca sa faci masuratorile cum trebuie, stabileste culorile, materialele, si planifica aranjamentul pentru a crea un decor unic.

Instalarea corpurilor de iluminat

Cu siguranta nu poti locui intr-o casa fara lumina, asa ca trebuie sa acorzi atentie si acestui lucru. Nu este simplu deloc sa montezi corpurile de iluminat.

In primul rand trebuie sa alegi obiecte care sa se potriveasca stilului general. Apoi, este esential sa instalezi corpurile in locurile cheie, pentru a-si indeplini atat rolul de infrumusetare, cat si pe cel functional.

Securitatea si siguranta locuintei

Unul dintre aspectele principale de care trebuie sa tii cont este siguranta. Este important sa ai o casa sigura in care sa te simti mereu confortabil alaturi de familie.

Un pas esential este schimbarea incuietorii pentru usa de la intrare. In acest fel vei preintampina orice eveniment neplacut, avand linistea pe care ti-o doresti in propria locuinta. Pe langa asta, ai posibilitatea de a instala chiar si un sistem de alarma.

Pe lista masurilor de siguranta trebuie sa incluzi si detectoare pentru fum si monoxid de carbon. Monteaza astfel de produse in apartament si verifica daca functioneaza in mod corespunzator.

Conectarea aparatelor electrocasnice

Procesul de mutare in noul tau apartament necesita timp, efort si resurse. Prin urmare nici conectarea aparatelor electrocasnice nu este prea usoara.

Trebuie sa acorzi foarte mare atentie in momentul in care instalezi masina de spalat vase si rufe astfel incat sa nu ai parte de inundatii nedorite. Aragazul ori plita electrica, cuptorul sau toate celelalte aparate electrocasnice mici trebuie, de asemenea, sa se potriveasca modului in care toata lumea le utilizeaza.

In concluzie, pentru a evita situatiile neplacuta de orice fel, acorda atentie sporita fiecarei etape in procesul de mutare in noua casa si la final te ve bucura cu adevarat de caminul tau.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

3 thoughts on “Lucruri esentiale de facut dupa achizitia unui apartament

  1. Este incurajator sa citesti despre experientele personale ale autorului legate de practicarea sporturilor in natura si modul in care acestea i-au schimbat viata in bine. Articolul m-a motivat sa imi petrec mai mult timp afara, explorand noi activitati si beneficiind de efectele pozitive ale miscarii in aer liber.

  2. Am fost impresionat de studiile prezentate in articol care demonstreaza impactul pozitiv al activitatilor outdoor asupra starii de bine a oamenilor. Recomandarile privind selectarea locurilor sigure pentru practicarea sporturilor in aer liber sunt extrem de utile si relevante pentru oricine doreste sa adopte un stil de viata activ.

  3. Articolul este foarte informativ si detaliaza pe larg beneficiile practicarii unui sport in aer liber. Mi-au placut sfaturile oferite pentru alegerea echipamentului potrivit si modalitatile de prevenire a accidentelor. De asemenea, apreciez accentul pus pe importanta miscarii in natura pentru sanatatea mintala si fizica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *