Pentru foarte multi dintre noi, bucataria a devenit inima casei.

Un loc in care indraznim sa petrecem din ce in ce mai multe ore si pe care il impartim cu restul membrilor familiei noastre.

Dar cum o facem daca avem o bucatarie mica?

A face acest spatiu la fel de vital ca si dormitorul presupune sa acordam o atentie deosebita designului si amenajarii sale, precum si elementelor decorative pe care le putem adauga pentru a obtine personalizarea dorita.

Pentru toate aceste motive, in acest articol vom prezenta cateva sfaturi si idei de decorare pentru bucatarii mici.

Foloseste polite si etajere

Desi, in anii trecuti, moda impunea dulapuri mari, din lemn masiv, cat mai inchise, pentru a „ascunde” in ele tot arsenalul de bucatarie, amenajarile moderne ale bucatariilor vin exact cu opusul.

Astazi, poti folosi ustensile de bucatarie pe care sa le agati de rafturi suspendate, special create pentru depozitarea acestora, sau poti folosi etajere si polite cu lucruri cat mai la vedere.

Manusile de bucatarie, prosoapele sau chiar capacele pentru oale pot fi vizibile, insa, asezate in ordine in suporturi dedicate.

In plus, in acest fel, vei avea mereu la indemana lucrurile de care ai nevoie in bucatarie, atunci cand gatesti.

Astfel, vei acoperi si unul dintre principiile de baza ale organizarii, acela de a lasa la vedere lucrurile de care ai cel mai adesea nevoie.

Cumpara seturi complete de mobilier

In prezent, amenajarile la nivel de mobilier de bucatarie se axeaza foarte mult pe achizitionarea de seturi complete, conform dimensiunii bucatariei.

Astfel, nu va mai fi nevoie sa cauti corpuri similare de mobilier din care sa realizezi imaginea de ansamblu.

Poti gasi bucatarii complete, seturi cu electrocasnice incorporate, gata sa fie montate in spatiul alocat.

Cu siguranta, acest lucru este avantajos, chiar daca preturile pot fi putin mai mari, deoarece, nu vei mai pierde timp cautand sau masurand pentru a crea mobila custom made pentru bucataria ta.

Achizitioneaza mobilier suspendat

Una dintre cele mai bune solutii de amenajare, atunci cand nu dispui de prea mult spatiu, este cea de a folosi mobilier suspendat.

Dulapurile suspendate iti ofera posibilitatea de a stoca in ele lucruri importante, la care trebuie sa ai acces si te vor ajuta sa organizezi mai bine spatiul inferior.

Nu iti fa griji cu privire la rezistenta si stabilitate, deoarece aceste corpuri de mobilier sunt bine prinse pe perete, astfel ca pot stoca chiar si lucruri mai grele.

Mai mult mobilier pentru mai mult spatiu. Cum este posibil acest lucru?

Daca avem putin spatiu, trebuie sa il folosim inteligent.

Odata ce vom avea vesela si spatiul de depozitare pe rafturi deschise si in dulapuri sub blatul de lucru, am putea fi suficient de norocosi sa avem o sectiune de perete nefolosita.

O masa de bucatarie mica poate fi o adevarata pacoste, mai ales daca trebuie sa imparti spatiul cu celelalte persoane in acelasi timp.

O solutie ideala este de a instala o masa pliabila pe perete.

Dar daca preferi ceva mai putin voluminos si mai informal pentru cafeaua de dimineata, o optiune eleganta este sa instalezi un blat de servire de bucatarie care poate fi folosit si pentru a manipula mancarea si a face loc in timp ce pregatesti una dintre retetele tale preferate.

O bucatarie ordonata, indiferent de dimensiune, este o bucatarie mai utila si mai practica.

Distribuie zonele in functie de necesitati si foloseste accesoriile necesare pentru a realiza acest lucru.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

4 thoughts on “Cum poti amenaja cat mai eficient o bucatarie mica

  1. Consider ca acest articol este o lectura valoroasa pentru orice manager sau lider care doreste sa-si dezvolte abilitatile de gestionare a resurselor umane. Recomand cu caldura tuturor celor interesati de subiect sa il citeasca si sa aplice principiile prezentate.

  2. Am apreciat exemplele practice prezentate in articol care ilustreaza modul in care anumite companii au reusit sa implementeze strategii eficiente de management al resurselor umane. Este inspirant sa vezi cum implicarea si sustinerea echipei de conducere pot duce la succes pe termen lung.

  3. Este impresionant cum autorul abordeaza subiectul motivatiei angajatilor si impactul acesteia asupra productivitatii. Sunt de acord cu ideea ca un mediu de lucru pozitiv si recunoasterea eforturilor angajatilor pot avea un impact semnificativ asupra rezultatelor companiei.

  4. Articolul este foarte bine documentat si ofera informatii valoroase despre managementul resurselor umane in cadrul unei organizatii. Mi-a placut modul in care sunt prezentate diferitele strategii si tehnici pentru a imbunatati performanta angajatilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *