Stilul victorian caracterizat prin culori intunecate, atmosfera sumbra si surplus de ornamente este recomandat in amenajarea locurilor spatioase precum vilele sau duplexurile.


Insa daca iti doresti neaparat ca decorul apartamentului tau sa se bazeze pe acest stil, poate fi adaptat cerintelor spatiului.

Alege o canapea tapitata, cu picioare gratioase

Designul victorian este caracterizat de piesele de mobilier masive, iar daca vrei ca livingul tau sa para desprins din filmele cu aristocrati indreapta-ti atentia catre o canapea tapitata cu aspect matlasat, cu picioare elegante, atent sculptate in lemn.

Opteaza pentru canapele cu tapiteria realizata din materiale placute la atingere, cum ar fi brocartul, catifeaua sau plusul.

Include franjuri in decor

Un living decorat in stil victorian are nevoie de accesorii cu franjuri. Poti alege o cuvertura cu franjuri, draperii cu franjuri sau perne cu franjuri. Daca ai un lampadar in living room, poti alege un abajur sofisticat, accesorizat cu franjuri colorati.

Indiferent de accesoriile pentru care vei opta, incearca sa creezi un echilibru estetic in incapere, astfel incat sa nu exagerezi cu anumite detalii.

Alege un tapet cu modele florale

Un living room amenajat in stil victorian este destul de incarcat din punct de vedere vizual, asa ca, pe langa alegerea pieselor de mobilier din incapere, va trebui sa te ocupi si de decorul peretilor.

Acestia sunt decorati de obicei cu opere de arta sau cu portrete vintage. De asemenea, peretii pot fi decorati si cu tapet inflorat, care imbraca elegant intreaga incapere si creeaza un ambient extravagant.

Inlocuieste jaluzelele cu draperii

Jaluzelele nu se potrivesc deloc intr-un living room amenajat in stil victorian. Acestea sunt de obicei recomandate in amenajarile moderne sau minimaliste. In schimb, poti opta pentru draperii din catifea sau brocart, pe care le poti aranja cu ciucuri, cordoane, panglici sau cristale.

Nu uita sa alegi draperiile in functie de cromatica intregii incaperi, astfel incat sa existe echilibru estetic.

Alege un candelabru

Pentru a pastra o anumita luminozitate in incapere, vei avea avea nevoie de accesorii stralucitoare, dar si de corpuri de iluminat sofisticate, asa ca un candelabru este solutia perfecta. Acum poti sa alegi modelul potrivit pentru living-ul tau, dintr-o multime de modele de candelabre.

Stilul victorian se caracterizeaza prin opulenta vizuala, asa ca, daca vrei sa iti decorezi livingul in acest fel, va trebui sa tii cont de mai multe aspecte.

Intr-un living room amenajat in stil victorian fiecare detaliu trebuie sa spuna o poveste. Fie ca este vorba despre o simpla canapea, despre un candelabru sau despre draperii, fiecare accesoriu trebuie sa impresioneze prin rafinament.

Acestea fiind spuse tine cont de sfaturile de mai sus si vrei reusi sa faci o impresie puternica oaspetilor tai.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}