Visul multora este o baie mare si generoasa, capabila sa gazduiasca o cada si un dus, un lavoar spectaculos si dulapuri spatioase pentru produsele cosmetice.

Insa, din pacate, majoritatea celor care locuiesc in blocuri se multumesc cu o baie de dimensiuni standard. Nu lasa acest lucru sa te descurajeze in momentul in care vrei sa amenajezi. Este esential sa inveti cum sa alegi mobilierul potrivit pentru a profita la maximum de fiecare spatiu.

Amenajarea unei bai mici nu reprezinta un obstacol!

O baie mica nu inseamna neaparat probleme in amenajare, deoarece producatorii raspund tot mai frecvent nevoilor celor limitati de dimensiuni reduse.

O baie stramta si aglomerata care pare dificil de amenajat poate deveni perfect functionala si spatioasa daca apelezi la cateva solutii simple.

Primul pas este sa identifici ce doresti sa depozitezi, ce este absolut necesar si ce trebuie sa fie in baie. Ai nevoie de o masina de spalat sau poate un dulap pentru produse de curatenie?

Un raft pentru prosoape sau un cos pentru rufe? O cada sau un dus? In paragrafele urmatoare vei invata cum sa faci cele mai bune alegeri.

Solutii pentru a gasi loc pentru toate necesitatile in baie

Peretii si tavanul baii ofera un potential mare pentru design, pe care merita sa il exploatezi. Daca esti in cautarea unui spatiu de depozitare, priveste in jur.

O idee geniala ar putea fi un dulap invizibil amplasat in spatele unei oglinzi sau un etajera montata deasupra vasului de toaleta.

Dimensiunile reduse ale baii te pot forta sa alegi intre dus si cada. Cu toate acestea, o cada cu dus este solutia ideala atunci cand nu vrei sa renunti la niciuna. Exista modele de cazi special concepute pentru spatii mici.

Intr-o baie mica, masina de spalat poate pune probleme. Un model cu incarcare superioara poate fi o solutie, iar pe peretii de deasupra acesteia merita sa montezi rafturi suplimentare pentru a depozita cosmetice sau prosoape.

Cheia pentru amenajarea unei bai mici consta in alegerea mobilierului si a accesoriilor potrivite. In baile cu dimensiuni restranse, este important sa valorifici fiecare coltisor.

In primul rand, monteaza un lavoar cu un dulap dedesubt. Rafturile de sub lavoar vor fi ideale pentru depozitarea hartiei igienice sau a altor articole de baie.

Tine minte: cu cat sunt mai putine produse cosmetice si obiecte mici la vedere, cu atat baia va parea mai spatioasa si ordonata.

Extinderea spatiului prin culori si iluminat

Culoarea si iluminarea pot juca un rol semnificativ in percetia dimensiunii baii. Culorile deschise si luminoase pot face o incapere sa para mai mare, iar oglinzile strategice pot reflecta lumina si pot crea iluzia unui spatiu mai mare.

Optimizarea spatiului cu accesorii multifunctionale

Utilizarea accesoriilor multifunctionale poate contribui la cresterea spatiului utilizabil in baie. De exemplu, un suport de perete pentru prosoape poate servi si ca raft de depozitare, sau un cos de rufe poate avea un capac care functioneaza ca un scaun.

Solutii inovative de depozitare

Exista si solutii de depozitare inovative, precum dulapurile retractabile sau mobilierul suspendat, care pot contribui la optimizarea spatiului din baie.

Acestea permit depozitarea verticala a obiectelor, economisind spatiul pe podea pentru alte elemente esentiale.