Relatări de presă

Trimiteţi informaţii, noutăţi, relatări din presă şi comentarii la contact cu precizarea subiectului “Relatari de presa”

Citate din ziare:

2010

Articol despre vânzările directe în Săptămâna financiară din 11.02.2010

2009

2008

http://www.adevarul.ro/articole/2008/liceeni-inselati-cu-un-joc-piramidal.html

2007

Răspunsul domnului Dr.Fodor Alpar (membru RODSA) la articolul MLM típusú üzletek – lehetőség vagy átverés?  publicat în Szabadság, în legătură cu afirmaţiile nefondate ale autorului Ercsey-Ravasz Ferenc despre sistemul MLM: Levélbontó

2006

6 iunie 2006 Curierul Naţional a publicat articolul “Vanzarile directe, o afacere de 200 mil. euro” de Adelina Vlad

2005

Vinzarile directe – un sistem scapat de sub control  (Financiarul de Iaşi / 7 decembrie 2005)

Managerul general Nu Skin Enterprises Truman Hunt a fost ales Preşedintele WFDSA (World Federation of Direct Selling Associations)

LONDON, Oct 19, 2005 /PRNewswire via COMTEX/ — WFDSA (The World Federation of Direct Selling Associations) a nunţat alegerea domnului Truman Hunt, Nu Skin Enterprises (NUS) President and Chief Executive Officer, în calitate de Preşedinte al Boardului de Directori WFDSA. Alegerea a fost făcută ca urmare a dezvoltării afacerilor Nuskin pe plan mondial.

29.08.2005 Programul global MyVideoTalk a fost lansat cu succes în România de către MLM International România. Detalii în www.mzvideotalk.ro !

25.07.2005 Ziarul Săptămâna Financiară a publicat un articol semnat de George Stoica: “Formula magică prin care şomerii se transformă în oameni de afaceri”. O prezentare profesionistă şi corectă a mediului de afaceri din industria de vânzări directe şi sisteme MLM. Felicitări pentru iniţiativă! Detalii în http://www.sfin.ro/articol.php?id=1846&pager_text=0 Replica RODSA la articol în pagina COMUNICATEFormula magica prin care somerii se transforma in oameni de afaceri (Săptămâna Financiară/25.07.2005)

29.06.2005 Ziarul Financiar de astăzi a publicat articolul “E mult mai uşor să faci cumpărături după o conversaţie interesantă” despre industria de vânzări directe şi sisteme MLM. Detalii … Link la articol.

01.06.2005 Din cauza multiplelor evenimente “şocante” din România din ultima vreme, presa neglijează complet proliferarea afacerii Delphin International. Să sperăm că vom auzi cât mai curând alte dezvăluiri şi poate câteva rezultate ale anchetei în churs de desfăşurare…

15.04.2005 Citiţi cu toată încrederea articolul “Multilevel Marketing – sistem inovativ de vanzari sau escrocherie piramidala?” scris de Roxana Luchianov, consultant marketing la CLUBAFACERI.RO , în care se analizează plusurile şi minusurile din afacerile Multi-Level Marketing. http://www.clubafaceri.ro/info_article/article/2682/ Este o analiză generală de care ar trebui să ţină cont multe companii MLM din România, precum şi managerii şi liderii lor!

2.04.2005. Suntem alături de ziariştii ţinuţi ostatici în Irak şi sperăm într-o rezolvare fericită şi cât mai grabnică.

În pagina INTERVIU, puteţi citi un articol al colaboratorului nostru Eduard Ovidiu Ohanesian de la România Liberă.

31.03.2005. În sfârşit, după o lungă tăcere, a mai apărut un articol despre escrocheria Delphin: “Dosarele penale Delphin se strâng la Timiş” (în Bună Ziua Ardeal din 31 martie 2005) de Mihai Prodan. Felicitări pentru articol şi investigaţie. Alte detalii la pagina Delphin …

19 februarie 2005 Nu Skin se extinde global! După succesul din SUA şi Canada, imperiul Nu Skin, cu Pharmanex şi Big Plannet, intră în Hong Kong şi China. În Europa de Est s-a deschis Nu Skin Ungaria la 17 februarie, urmând peste câteva luni România. Citiţi un articol din South China Morning Post publicat în mlm.com

2004

23 noiembrie 2004 Televiziunea PRO TV a transmis la Stirile de la ora 19 un reportaj despre afacerea ilegală DELFIN, cu secvenţe luate cu camera ascunsă. Felicităm redacţia de ştiri pt. acest reportaj!

21 noiembrie 2004 Televiziunea OTV a transmis o emisiune realizată de dl. Lazarus cu titlul “Este afacerea CARION o afacere legală sau ilegală?”, în care s-au lansat atacuri neîntemeiate la adresa companiei. De exemplu, în totală necunoştinţă de cauză, dl. inspector “Piedone” (spaima pieţelor din Bucureşti) a afirmat că firma CARION are 2 milioane lei capital social, neştiind că are de fapt 8 miliarde lei. Conducerea CARION ar trebui să ia atitudine faţă de afirmaţiile denigratoare ale OTV !!!

06 noiembrie 2004 Cureirul Naţional publică dreptul la replică al domnului Mitruţ Stănoiu în numărul de azi. Citiţi replica din ziar!

Ziarul ZIUA publică articolul din site-ul www.ghiseulbancar.ro, sub semnătura lui Mircea Fica, fără să verifice informaţiile: http://www.ziua.net/display.php?id=30962&data=2004-11-06&kword=

Se vede că ştirile negative se răspândesc mai repede decât cele pozitive, datorită ignoranţei şi superficialităţii unor ziarişişti.

04 noiembrie 2004 Dl. Mitruţ Stănoiu, unul din colaboratorii firmei CARION, a trimis o replică la Curierul Naţional, care se poate citi la adresa: http://www.ratefaradobanda.ro/replica.htm

02 noiembrie 2004 Ziarul Curierul National publica un articol negativ la adresa firmei CARION, dovedind lipsa de moralitate, profesionalismc si etica jurnalistica. Autorul necunoscut al articolului s-a lansat in acuzatii la adresa sistemului practicat de CARION, probabil la comanda concurentei bancare. Cititi articolul in www.curierulnational.ro …

22 septembrie 2004 Revista CAPITAL a publicat dreptul nostru la replică în numărul 39 de astăzi. Redactorul şef al revistei Capital, Andreea Roşca este de acord cu dreptul nostru de replică, pe care l-am comunicat spre publicare.

25 august 2004 Revista CAPITAL publică 2 articole critice la adresa industriei de vânzări directe din România: “Bani frumoşi scoşi din sacoşa cu vise” şi “Afaceri piramidale: consumi, atragi alţi oameni şi cîştigi” sub semnătura lui Viorica Ana Chişu (www.capital.ro)

12 august 2004 Ziarul Adevărul publică un articol privitor la proiectul de lege care interzice locurile piramidale, de bingo sau cele organizate on-line. (vezi în www.adevarulonline.ro arhiva din 12.0804) Organizatorii de jocuri de noroc fac presiuni pentru intimidarea Finantelor (Adevarul / 12 august 2004)

7 septembrie 2004 Punctul de vedere RODSA faţă de articolele din Capital trimis spre publicare:

Punctul de vedere RODSA (Asociaţia de Vânzări Directe din România) faţă de articolele doamnei Viorica Ana Chişu din Capital nr.35

25 august 2004 Revista CAPITAL publică 2 articole critice la adresa industriei de vânzări directe din România: “Bani frumoşi scoşi din sacoşa cu vise” şi “Afaceri piramidale: consumi, atragi alţi oameni şi cîştigi” sub semnătura lui Viorica Ana Chişu (www.capital.ro)

Comentarii pe marginea celor 2 articole:

1. Tonul general abordat de autoare este destul de zeflemitor, faţă de importanţa subiectului tratat. De fapt, ideea principală care a călăuzit-o pe autoare este faptul că în industria de vânzări directă “se vinde marfa la negru”, motiv pentru care toată argumentaţia expusă pledează pentru evidenţierea câştigurilor nedeclarate ale câtorva mii de distribuitori. (Autoarea vorbeşte de 3 milioane de clienţi-distribuitori, când în fapt există cca 250.000 de distribuitori în România).

2. Sursa de informaţii pentru cele 2 articole au fost printre altele: site-ul oficial RODSA al asociaţiei noastre( www.rodsa.ro ), interviurile telefoncie cu Dan Marius Dumitraş (preşedinte RODSA), Sdrjan Mijuskovic (country manager AVON) şi o serie de distribuitori de la Forever Living Products, Calivita, Herbalife, Vision Group, Amway, etc. De remarcat că de-a lungul articolelor, găsim doar într-un singur loc declararea sursei de informaţii, respectiv Ministerul Finanţelor Publice (pag.36). De observat că informaţiile din caseta de la pagina 37 “Evoluţia pieţei MLM în România” sunt extrase din raportul RODSA de pe site-ul www.rodsa.ro care are regim de de copyright. Trebuia aşadar menţonată sursa.

3. Autoarea s-a informat superficial asupra multor teme din activitatea şi organizarea industriei de vânzări directe în România. De exemplu, în pagina 1, este citat preşedintele RODSA, dar printr-o confuzie de nume este trecut Horaţiu Dan Dumitraş în loc de Dan Marius Dumitraş.

4. În pagina 36, autoarea explică în paranteză sistemul MLM prin “vânzări piramidale”, ceea ce denotă o evidentă lipsă de cunoştinţe din domeniu.

5. Tot în preambul, se afirmă că “prin sisteme moderne de promovare comerţul permite câtorva milioane de români să câştige un ban pe sub mână”. Iată o afirmaţie tendenţioasă, care trădează mentalitatea dâmboviţeană că “de a da ţepe” fiscului sau oricui altcineva, cu efecte de copiere a acestor “calităţi” în toată ţara. Dimensiunea fenomenului nu este nici pe departe atât de mare cum afirmă autoarea. Mai mult, ea nu ştie că multe din firmele MLM distribuie direct la clienţi produsele, în urma comenzilor făcute pe baza recomandărilor unor distribuitori. Deci, practic, distribuitorii nu încasează nimic ilegal şi nici nu ascund ceea ce primesc de la firmă sub formă de comisioane pentru munca lor.

6. Se mai afirmă că anumite produse (de ex. de la Forever Living Porducts) nu ar avea avizul Ministerului Sănătăţii. Informaţie eronată! Produsele FLP au toate avizele necesare pentru a fi comercializate pe piaţă.

Invităm presa să participipe la seminariile organizate de RODSA şi companiile MLM pentru a se informa direct de la sursă.

Dan Marius Dumitraş

Preşedinte RODSA

P.S. Numeroşi distribuitori ne-au scris deja, extrem de indignaţi faţă de maniera în care au fost scrise aceste articole.

7 iulie 2004 Cititi in ziarul TIMPOLIS din Timisoara un articol foarte bun, scris de redactorul Marius Sorescu, despre ancheta asupra afacerii DELPHIN la adresa: http://www.online.ro/timpolis/948/ Din pacate, nu am vazut mentionata adresa site-ului RODSA, de unde redactorul a cules informatii despre vanzarile piramidale.

5 iulie 2004 TVR1 a prezentat o emisiune foarte instructivă despre “Afacerile Piramidale” de la ora 17 la 18. Moderatorul Marian Voicu a făcut împreună cu invitaţii săi un tur de analiză a jocurilor piramidale din România şi a consecinţelor proliferării acestora. Emisiunea ar fi fost şi mai interesantă, dacă RODSA ar fi avut ocazia să intervină cu anumite completări şi informaţii. Felicitări pentru iniţiativă!

14 iunie 2004 A părut ziarul CLUJEANUL nr. 222 cu un articol foarte bine documentat despre afacerea piramidală ilegală DELPHIN: “Caritasul delfinilor continuă!” de Bogdan Stanciu. http://www.clujeanul.ro/articol/ziar/cluj/a-aparut-clujeanul/2333/14/ Citiţi articolul din ziar.

2 iunie 2004 Joc piramidal, in atentia politistilor timiseni (Citat din ZIUA de 2 iunie 2004)
Trei romani si doi cehi sunt cercetati de politistii timiseni fiind acuzati ca au organizat si coordonat racolarea mai multor persoane pentru a participa, in Romania, la un joc piramidal initiat de societati cu sediul in Gibraltar. Anchetatorii spun ca cei cinci au pus la punct o piramida financiara construita sub o aparenta legalitate, prin prestarea unor servicii (instruire pentru afaceri) si vanzarea unui produs, respectiv manualul “Calea succesului”. Pentru acesta persoanele recrutate sa participe la joc plateau 2290 de euro.

9 aprilie 2004 Ziarul Finaciar din 9 aprilie 2004 publică articolul “De două ori mai mulţi agenţi de vânzări directe până în 2007″, semnat de Georgiana Stavarache şi Miruna Lebedencu. O scurtă analiză a dezvoltării industriei de vânzări directe în România, pe baza informaţiilor date de RODSA, RAEVA Invest, Amway, PayPoint, Smartbox. Felicităm redactorii articolului pentru publicare.

31 martie 2004 În ziarul COTIDIANUL din 31 martie a apărut un articol semnat de dl. Lucian Davidescu, intitulat “200.000 români vând din uşă-n uşă”, reproducând comunicarea RODSA către ROMPRES, privind rezultatele industriei de vânzări directe din România. Apreciem iniţiativa ziarului, dar nu suntem de acord cu titlul articolului, deoarece vânzarea directă nu înseamnă a vinde “din uşă-n uşă”! Această nefericită inspiraţie gazetărească demonstrează încă odată ignoranţa şi prejudecăţile care domină mass-media din România!

23 martie 2004 Citiţi interviul cu preşedintele RODSA în ziarul ROMANIA LIBERA de marţi 23.03.04, în articolul “Jocurile piramidale, afacerea gulerelor albe” de Eduard Ohanesian www.romanialibera.ro la ediţia din 23.03.04 Investigaţii. Articolul se poate citi si in pagina INTERVIU.

29 ianuarie 2004 Interviu cu preşedintele RODSA pe marginea sistemelor MLM şi combaterea schemelor piramidale ilegale (tip Delfin) în Ziarul Clujeanului din 29 ianuarie 2004.

19 ianuarie 2004 A început anchetarea societăţii Delfin International, după cum relatează ziarul România Liberă. Citiţi articolul “Poliţia a început urmărirea penală a Delfinului” din ediţia de luni 19 ianuarie 2004.

2003

30 noiembrie 2003 Suntem informaţi din partea unor ziare din ţară că urmează să se publice rezultatele unor noi investigaţii în legătură cu proliferarea jocului piramidal Delphin în judeţele Timiş, Sălaj şi Sibiu. Rugăm persoanele care cunosc date despre această afacere ilegală să ne scrie pe adresa info@rodsa.ro .

6 noiembrie 2003 La emisiunea de ştiri PROTV de la ora 19 s-a dat un reportaj despre afacerile de vânzări directe, care au fost prezentate ca “scheme piramidale de vânzări”. Filmările cu camera ascunsă şi   interviul cu un reprezntant al Oficiului de Muncă au dat impresia unor afaceri ilegale, ceea ce ar putea să inducă în eroare telespectatorii. Considerăm că reportajul a fost părtinitor, întrucât sistemul a fost prezentat trunchiat, iar poziţia firmei coordonatoare nu a fost înregistrată. Poziţia RODSA faţă de acest reportaj este dată în Comunicatul de presă alăturat.

11 septembrie 2003 Un articol incitant în Ziua despre o schema piramidală financiară ilegală:
“Piramida Caselor” sare in aer!
Un consilier activ al CREDITULUI IMOBILIAR dezvaluie prin intermediul ZIUA lipsa de scrupule a unor indivizi care vor sa se imbogateasca pe munca si naivitatea altora
Citiţi articolul la http://www.ziua.net/index.php

21 august 2003 Citiţi articolul din ZIUA (21 august 2003) depsre preliferarea schemei piramidale Society Club (fostă Dznamic Elite) Politia cerceteaza piramida “Society” (Citat din ZIUA din 21 august 2003)

7 august 2003 Revista CAPITAL din 7 august 2003 prezintă un articol edificator despre demararea afacerii firmei VISION GROUP INTERNATIONAL!

1 iulie 2003 Gruparea de companii sub numele de ACVD (5 din 34 existente în România) îsi lanseaza activitatea sub forma unei asociatii a companiilor de vânzari directe din România si lanseaza rezultatele unui sondaj realizat fara consultarea celorlalte companii din industria vânzarilor directe din România. În acest fel, cifrele prezentate nu au un suport credibil de informare, existând banuiala legitima de propaganda ieftina, care dauneaza climatului general din tara noastra. (cititi COTIDIANUL din 23-29 iunie www.cotidianul.ro  )

14 iulie 2003 Cotidianul “ZIUA” de astăzi 14 iulie analizează din nou problema schemelor piramidale financiare ilegale din România, în articolul “Piramida caselor” www.ziua.ro

23 mai 2003   La solicitarea mai multor persoane,  publicam în pagina Scheme piramidale istoria afacerii Delphin International, o schema piramidala financiara ilegala, care prolifereaza în continuare în România! Citiţi paginile publicate în Clujeanul din luna decembrie 2002 .

7 mai 2003 Citiţi în CAPITAL nr. 19 din 8 mai 2003, articolul de fond “Planează pericolul jocurilor piramidale” ( www.capital.ro ). Din articol: “locul băncilor populare riscă să fie luat de CAR -uri şi ‘roţi ţigăneşti’. … O primă prăbuşire a avut deja loc la ‘Club Dynamic Elite’, casă de ajutor reciproc.” Felicităm redacţia CAPITAL pentru acest articol, în care se incrimează circuitele financiare închise,  şi o încurajăm să publice în continuare articole de acest gen, pentru ca populaţia să afle adevărul despre schemele financiare piramidale ilegale!

06.01.2003 La început de an nou, ne exprimăm satisfacţia votării Legii nr.650/07.12.2002, publicată în Monitorul Oficial nr. 914 din 1 decembrei 2002, prn care se interzic schemele piramidale financiare ilegale şi se reglementează activitatea de distribuţie în reţea, prin vânzare directă şi sisteme Multi-Level Marketing. Pentru amănunte vizitaţi pagina Legislaţia!

2002

31.12.2002 Ziarul NATIONAL din 31 decembrie 2002 reproduce articolul din CLUJEANUL şi citează din nou site-ul nostru, inclusiv interviurile cu reprezentanţii Consiliului Director RODSA.

25.12.2002 În numărul 145 al ziarului CLUJEANUL din 24 decmbrie 2002, pe marginea articolului “Escrocheria Delfin”, sunt redate pasaje din interviul cu dl. Dan Marius Dumitraş (preşedinte RODSA) şi cu dl. dr. Alpar Fodor ( expert marketing RODSA şi director de marketing al companiei CARION), conţinând comentarii la apariţia unor noi scheme piramidale financiare ilegale în România. Mai multe despre aceste evenimente şi originea lor în curând în pagina Scheme piramidale.

18.12.2002 Site-ul nostru a fost citat pentru prima dată în paginile ziarului CLUJEANUL nr.144 din 17 dec.2002, în legătură cu dezvăluirile făcute de reporteri despre “Piramida Delfinilor”, o escrocherie financiară tip Caritas, care îşi desfăşoară activitatea la Oradea şi Deva. Ulterior PROTV a transmis şi un reportaj despre acest subiect, arătând că persoanele recrutate trebuie să plătească o sumă de 2.290 Euro pentru o carte de 800 de pagini. Autorităţile locale au fost deja sesizate. În ziar au fost citate pasaje din site-ul nostru www.rodsa.ro, prin care se demonstrează că aceste scheme financiare sunt nişte proceduri ilegale de câştig, prin construcţia unei piramide virtuale în care sunt atrase diverse persoane care trebuie să plătească o anumită sumă pentru a deveni mebri şi pentru a beneficia de comisioane.

15.08.02 CAPITAL nr.33: “Vânzari record de produse FLP în semestrul I din 2002: 2,8 milioane dolari, cu 25% mai mult decât sem. I din 2001. FLP – cel mai mare cultivator, producator si distribuitor de ALOE VERA din lume!”